Vescot Kft.

2004-ben társammal és műszaki igazgatónkkal, Ács Lászlóval egy olyan mérnökiroda létrehozásáról döntöttünk, mely a XXI. század sodrában is őrzi, korszerű tudással és elvárásokkal ötvözi a klasszikus mérnöki hagyományokat.Amikor céget hívunk életre, jövőt alkotunk. Egy mérnök produktumával egyébként is a jövőt alakítja. Ma tervezzük meg azt, ami holnap megváltoztatja – no, nem feltétlen a világot– de azok jövőjét mindenképp, akik felhasználói lesznek a mi termékeinknek, részesei eredményeinknek. Ha jól dolgozunk, ezek az eredmények lesznek megbízóink jövőbeni sikerének alapjai.

Felhalmozott tudásunk, tapasztalatunk és újító energiánk alkalmazásának végső célja a termék, a produktum létrehozása. Kiindulási pontunk a végcél: technológiák működő rendszerré formálása.

Éppen ezért a mi dolgunk az, hogy megrendelőink elvárásaihoz adjunk hozzá még egy kicsivel többet, és tegyünk hozzá még egy gondolattal jobbat

  • amikor automatizálunk, felhasználóink jövőbeni nyugalmát, kényelmét biztosítjuk
  • amikor egy programot fejlesztünk, beépítjük a továbblépés lehetőségét is
  • az erősáramú tervezéssel együtt figyelünk a biztonságtechnikai követelményekre is
  • gépek, gépsorok folyamatirányításának tervezésekor a rendszert is vizsgáljuk, tervezzük
  • a döntés előkészítés idején szakértőink a feladaton túl a rendszer- és folyamatfejlesztésre is gondolnak.

Felhalmozott tudásunk, tapasztalatunk és újító energiánk alkalmazásának végső célja a termék, a produktum létrehozása. Kiindulási pontunk a végcél: technológiák működő rendszerré formálása. Olyan rendszereket tervezünk, amelyek hatására gyorsabbá és hatékonyabbá válik a termelés, átláthatóvá válnak a folyamatok és ezzel együtt egyszerűbbé a kezelői feladatok. Megvalósított munkáink eredményessége és megbízóink bizalma erősít meg bennünket abban, hogy a Vescot Kft alapításakor megfogalmazott céljaink és értékeink helytállóak. A mérnöki hagyományokra építkező folyamatosan fejlesztetett tudás válik bennünk szellemi értékekért küzdő alkotó tevékenységgé, mely a találékonyságot, az intelligenciát és sok esetben a merészséget mozgósítja.

VESC-ART MANAGEMENT

Meggyőződésem, hogy posztindusztriális korunk kihívásaira a kreatív egyén és a kreatív társadalom adja a legsikeresebb választ.  Itt és most, a globális válság közepette, talán még fontosabb feladatunk a mérnök munkájának szélesebb összefüggéseit is átlátó, nyitott, társadalmi kihívást is betöltő értelmiségi szerepvállalás.

Ennek a gondolatnak jegyében született meg 2014-ben a Vescot mentorprogramja,

a Vesc-Art Management.

Olyan meghatározó kezdeményezés ma Magyarországon, amely fiatal művészeket fedez fel a jövő számára, és mentorprogramjával sikerrel indítja el pályája kezdésüket. Munkánkban a művészet jeles személyiségeiből álló szakmai kuratórium áll mellettünk.  A művészek szakmai támogatását, az évről-évre megrendezésre kerülő kiállítások megvalósítását művészetmenedzserek segítik.

A mecenatúra a Vescot Kft. számára kiemelten fontos feladat. Azt is jelenti számunkra, hogy folytatjuk a hagyományokat, amelyeket az előző évszázad mérnökei örökségül hagytak ránk, és amit 2004 óta mi is folyamatosan szem előtt tartunk. Szeretnénk hinni, hogy Mérnökirodánk kezdeményezése, a Vesc-Art Management program párbeszédre sarkallhatja az embereket. Művészeket, műértőket és a művészet iránt fogékonyakat, gondolkodókat és a másként gondolkozókat

Az elmúlt 7 évad alatt 29 tehetséges, izgalmas, útját kereső fiatal művész kapcsolódott hozzánk. Rendkívüli és meghatározó élmény számunkra a velük való találkozás. 29 különleges nézőpont nyitott új kapukat a világra, inspirált rácsodálkozásra új gondolatokkal és adott más értelmet a megszokottnak.

Eseményeinkről és híreinkről a Facebook Vesc-Art Management oldalán tájékozódhatnak.

Vesc-Art